We stellen aan je voor: Vera

“Het is misschien cliché maar ik heb gelukkig groene vingers, fjieuw”

Hallo! Ik ben Vera, a.k.a. Sfeerke.
Ik ben beeldend kunstenaar, drukker en grafisch vormgever. Daarnaast ben ik DJ en af en toe de barvrouw van café Weemoed. Als dat nog niet genoeg is; ben ik dus ook een ‘hovie’ bij De Knoest! En dat is als een warm bad na een dag hard werken; daar zit het ‘sfeerke’ goed!


Thijs en ik ‘go way back!’

We zaten bij elkaar in de klas op de basisschool Tiliander. Daar kan ik iets grappigs over vertellen, namelijk: in die goeie ouwe tijd kreeg Thijs zelfs de eretitel: Vera’s eerste kus! Ik kende De Knoest dus al vanaf het moment dat Thijs, Maarten en Joeri het bedrijf opstartten. Er gingen wat jaartjes overheen, maar dat maakt het des te leuker dat ik nu dan eindelijk ook tot het Knoest team behoor. Met mijn vorige baan als zeefdrukker werd ik erg blij van het fysieke werk, ik dacht; daar moet ik wat mee doen! Dus ik belde Thijs op met deze ‘nieuwe’ ingeving. Ik moest hard lachen om wat hij toen zei: ‘Hè hè! Hier hadden we het 5 jaar geleden al over, gaat het dan nu eindelijk gebeuren? Loop maar een dagje mee!’ Het blijkt dus dat mijn interesse hier toch stiekem al langer ligt dan ik zelf doorhad. Ik vind het tof dat Thijs me de kans geeft om te werken bij De Knoest, ook al ben ik op het eerste oog niet perse een ‘voor-de-hand-liggende’ hovenier qua fysiek; maar vergis je niet! Ik zeg: ‘Hey! Ho! Let’s go!

Als een kind zo blij word ik van het knoesten!

Het is dolle pret om op pad te zijn met De Knoest, daar krijg ik goeie energie van. Het werk is gezond voor mijn vaak-te-drukke-koppie en zorgt ervoor dat ik fit ben. Plus, aan het eind van elke dag krijg je een bonus: je hebt samen iets gecreëerd om trots op te zijn. Ook kan ik érg goed lachen met mijn mede-hovies, die zijn namelijk best wel grappig! Het werk van een hovenier is super divers, met veel verschillende uitdagingen: van plantenleer en onderhoud tot bouwen en sjouwen. Het is specialistisch werk, ook het zware werk vergt de juiste kennis, aandacht en precisie. Al met al: elke werkdag is weer een verrassing en ik kom lekker voldaan thuis.

Vera Meulendijks De Knoest Tuinen

Het is misschien cliché maar ik heb gelukkig groene vingers, fjieuw.

Mijn huis en tuin staan vol planten, met bananenplanten en eigen gekweekte appelboompjes, avocadoplanten en vijgenboompjes (dit jaar had ik voor het eerst een boompje boordevol vijgen!). Hiernaast ben ik elk jaar weer in mijn moestuintje te vinden. Ik ga erg goed op hard werken, ik hou van aanpakken en werk aandachtig. Soms vind ik het zelfs moeilijk om te stoppen met iets, omdat ik er dan zo lekker in zit. Ik heb oog voor detail, ook met mijn praktijk als beeldend kunstenaar durf ik wel te zeggen dat ik een pietje precies ben. Dat is af en toe wel opletten hoor, want ik kan dan weleens te lang doorgaan als ik nog niet helemaal tevreden ben.
Tijdens mijn eerste paar keer knoesten was ik zo verwonderd over het persoonlijke gereedschapskoffertje die iedereen mee had. Op de een of andere manier heb ik toen bedacht dat je dat ‘persoonlijke gereedschapskoffertje’ eerst bij De Knoest moet verdienen voordat je daar recht op hebt. Jopie (Joost-Jan) lachte me er meteen hard om uit toen ik dat zei, want daar klopte helemaal niks van. Toch ga ik ervoor! Ik hoop dat het knoesten een mooie aanvulling blijft op mijn andere projecten en dat ik nog lang onderdeel uit mag maken van het Knoest team. Op dat ik dat koffertje élke ochtend weer met trots de bus in mag tillen en op dat ik mee blijf groeien met De Knoest, maar dat gaat volgens mij helemaal goed komen! Want: (ik citeer hier als laatste nog even de tot-nog-toe mooiste uitspraak van Jopie) ‘onkruid vergaat niet!’.

Vera Meulendijks – ‘Sfeerke’

Bericht geplaatst in