Aanleg tuinverlichting

Voor de professionele aanleg van tuinverlichting kun je terecht bij De Knoest tuinen. Natuurlijk begint het aanleggen van tuinverlichting met een goed tuinontwerp en ontwerp tuinverlichting.

3 REDENEN VOOR TUINVERLICHTING

Is jouw tuin ’s avonds nog gehuld in het donker? Dit zijn de 3 belangrijkste redenen waarom ook jouw tuin licht verdient!

1. Functioneel licht

Licht is in de eerste plaats functioneel; het creëert immers meer zicht. Buitenverlichting maakt dat je de auto naar de juiste oprit stuurt, het pad naar de voordeur ziet en het sleutelgat kunt vinden. Dat maakt het leven een stuk makkelijker!

2. Sfeervol buitenleven

Daarnaast zorgt verlichting voor sfeer. ’s Avonds heerlijk eten en drinken met familie of gezellig bijpraten met vrienden; op mooie dagen geniet je met sfeervolle verlichting extra lang van het buitenleven. Het jaar rond zorgt buitenverlichting ervoor dat je vanuit huis een mooi verlichte tuin in kan kijken. Zo betrek je de tuin ook bij het leven binnenshuis.

3. Veilig met licht

Tenslotte zorgt voldoende verlichting voor een veiligere woonomgeving. Wist je dat tuinen zonder licht aantrekkelijker zijn voor inbrekers? Uit onderzoek is gebleken dat het aantal woninginbraken steevast stijgt vanaf oktober en inbrekers actiever zijn in de herfst- en wintermaanden wanneer het vroeger donker is. Het is bewezen dat de aanwezigheid van buitenverlichting de kans op inbraak aanzienlijk verkleint.

De functie van tuinverlichting

Wij zien dat klanten kiezen voor tuinverlichting om meerdere redenen:

  • Men een gezellige sfeer wil creeren.
  • Praktische functie (creeren van licht zodat ongelukken voorkomen worden)
  • Klanten verlichting willen hebben die aansluit bij de tuin.
  • Inbraakwerende functie

Het eerste wat wij doen wanneer een klant met een aanvraag voor tuinverlichting komt is het bepalen van het doel. Je kunt je voorstellen dat in een sfeervolle landelijke tuin geen grote scherpe lampen worden opgesteld.

Materialen verlichting in de tuin

Voor het aanleggen van de elektriciteit buiten gebruiken wij (spat)waterdicht materiaal met minimaal een IP44 vermelding. De elektra in de tuin moet namelijk weer-en waterbestendig zijn. Tuinverlichting is verkrijgbaar in vele soorten en vormen, zowel brandend op 230 volt als op 12 volt. Voor laatstgenoemde heb je een transformator nodig die de gewone 230 volts spanning terugbrengt naar 12 volt.

Elektriciteit, bedrading en kleurcodes

Elektriciteit, bedrading en kleurcodes, bij het aanleggen en gebruiken van de elektrische bedrading wordt gebruik gemaakt van installatiedraden, kabels en snoeren. Installatiedraden bestaan uit een massief koperen kern met een doorsnede-oppervlak van 1,5 tot 4 mm2, met daaromheen een isolatielaag van vinyl (VD-draad).

LED Tuinverlichting of halogeen tuinverlichting

Er zijn tal van mogelijkheden om jouw tuin sfeervol maar ook energiezuinig te verlichten. LED buitenverlichting is weliswaar in de aanschaf vaak nog iets duurder dan halogeen, onder aan de streep ben je toch voordeliger uit. LED tuinverlichting verbruikt veel minder energie dan halogeen.

Aanleg tuinverlichting

Na het ontwerp en het opstellen van het lichtplan dient de verlichting aangelegd te worden. Wij zorgen dat de elektriciteit goed aangesloten worden zodat je vanuit huis, de garage of vanaf de veranda de verlichting kunt bedienen. Wij adviseren klanten om een tekening op te stellen waarop staat waar de bedrading ligt. Mocht er ooit verbouwd gaan worden dan kan dit vlot teruggevonden worden. Uiteraard kunnen wij je hier ook bij helpen.

Wat kunnen wij voor je doen:

Wij kunnen voor jou het ontwerp van de tuinverlichting en de aanleg van tuinverlichting verzorgen. Dit betekent dat wij in samenspraak een lichtplan opstellen. Het doel van de verlichting wordt bepaald. Wij kunnen je, in samenspraak met onze leveranciers, tal van vormen en soorten verlichting aanbieden. Wanneer je de keuze hebt gemaakt starten wij met de aanleg van de tuinverlichting. Hierbij nemen wij aspecten als praktisch gemak en veiligheid in ogenschouw.

Onderhoud tuinverlichting

Het onderhoud van de tuinverlichting kun je natuurlijk ook zelf doen. Maar wil je het uitbesteden als onderdeel van het tuinonderhoud dan kunnen wij dit prima voor jou uitvoeren.

  • Zorg er in ieder geval voor dat je je tuinlampen eens per jaar, bijvoorbeeld in het voorjaar, afneemt met een schone doek en warm water.
  • Gebruik een niet agressief en pH-neutraal reinigingsmiddel en gebruik nooit schurende middelen of gereedschappen

Gerelateerde projecten

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.