Aanleg tuinverlichting

Voor de professionele aanleg van tuinverlichting kun je terecht bij De Knoest. Natuurlijk begint het aanleggen van tuinverlichting met een goed tuinontwerp en een ontwerp voor de tuinverlichting.

Waarom zou je kiezen voor tuinverlichting?
Licht is in de eerste plaats functioneel; het creëert immers meer zicht. Daarnaast zorgt verlichting voor sfeer. Hoe heerlijk is het om op een mooie zomeravond heerlijk buiten te kunnen zijn met je vrienden en familie. Zo geniet je, op mooie dagen, nog extra lang van het buitenleven. Tot slot zorgt voldoende licht voor een veiligere woonomgeving. De aanwezigheid van buitenverlichting verkleint de kans op inbraak aanzienlijk.

Wij kunnen voor jou het ontwerp van de tuinverlichting en de aanleg van tuinverlichting verzorgen. Dit betekent dat wij in samenspraak een lichtplan opstellen. Het doel van de verlichting wordt bepaald. Wij kunnen je, in samenspraak met onze leveranciers, tal van vormen en soorten verlichting aanbieden. Wanneer je de keuze hebt gemaakt starten wij met de aanleg van de tuinverlichting. Hierbij nemen wij aspecten als praktisch gemak en veiligheid in ogenschouw.

Na het ontwerp en het opstellen van het lichtplan kunnen we aan de slag met het aanleggen. Wij zorgen dat de elektriciteit goed aangesloten wordt zodat je vanuit huis, de garage of vanaf de veranda de verlichting kunt bedienen. Voor het aanleggen van de elektriciteit buiten gebruiken wij (spat)waterdicht materiaal met minimaal een IP44 vermelding. De elektra in de tuin moet namelijk weer-en waterbestendig zijn. Tuinverlichting is verkrijgbaar in vele soorten en vormen, zowel brandend op 230 volt als op 12 volt. Er zijn tal van mogelijkheden om jouw tuin sfeervol maar ook energiezuinig te verlichten. LED buitenverlichting is weliswaar in de aanschaf vaak nog iets duurder dan halogeen, onderaan de streep ben je toch voordeliger uit met LED verlichting omdat het veel minder energie verbruikt.
Wij adviseren klanten om een tekening op te stellen waarop staat waar de bedrading ligt. Mocht er ooit verbouwd gaan worden dan kan dit vlot teruggevonden worden. Uiteraard kunnen wij je hier ook bij helpen.

Het onderhoud van de tuinverlichting kun je zelf doen, maar wil je het uitbesteden als onderdeel van het tuinonderhoud dan kunnen wij dit prima voor jou uitvoeren. Zorg er in ieder geval voor dat je je tuinlampen eens per jaar afneemt met een schone doek en warm water. Gebruik zeker geen agressief en/of schurend reinigingsmiddel of gereedschap.

Gerelateerde projecten