De levende tuin

Een groene tuin vol met bloeiende bloemen, zoemende bijen en vogels die hun dagelijkse kostje komen halen; de levende tuin. In een levende tuin heb je letterlijk meer groen en natuur om je heen wat niet alleen gezonder is maar ook meer plezier en ontspanning oplevert. Wij van De Knoest werken met liefde voor de natuur en we denken graag met je mee hoe je je tuin zo ‘levend’ mogelijk kunt maken.

Waarom is een groene tuin zo belangrijk?

Je hebt het vast wel eens gehoord: de biodiversiteit is sterk afgenomen de laatste jaren. Met biodiversiteit bedoelen we de mate van verschillende levende wezens in een bepaald leefgebied of ecosysteem. Door verstedelijking, intensieve landbouw en milieuvervuiling zijn er veel minder verschillende soorten dieren aanwezig. Daarnaast heeft het water in de tuin hier ook veel invloed op. Wij hebben liefde voor de natuur hoog in ons vaandel staan en proberen daarom een tuin zo in te richten dat niet alleen genieten is voor de menselijke bewoners maar ook voor de dierlijke bewoners.

Hoe maken wij een ‘levende tuin’?

Er zijn eindeloos veel manieren om je tuin aantrekkelijk te maken voor insecten, vogels en andere dieren en er zijn genoeg opties om ervoor te zorgen dat het toenemende hemelwater goed afgevoerd kan worden.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Gebruik maken van zoveel mogelijk groen in de tuin.
  • Verharding (tegels) vervangen door halfverharding, borders of gazon.
  • Het aanleggen van een waterbuffer (waterinfiltratiesysteem of een wadi).
  • Een boom planten in de tuin voor natuurlijke schaduw en aantrekken van vogels en andere dieren.
  • Het aanleggen van een vijver.

Wil je weten hoe je van je tuin een levende tuin kan maken? De Knoest geeft graag advies. Daarnaast kan je bij ons terecht voor een ‘groen’ tuinontwerp geheel ingericht naar jouw wensen en we leggen het ook graag voor je aan.