Installatie van Robotmaaiers

Met blote voeten door een perfect gemaaid gazon lopen: is dat geen pure tuinvreugde? Met een intelligente robotmaaier kunt u vertrouwen op geavanceerde, innovatieve technologie en langdurige tevredenheid – ongeacht of u de tijd doorbrengt in of buiten de tuin. De Knoest Tuinen plaatst deze robotmaaiers en komt graag vaker langs om deze te onderhouden.

De robotmaaier neemt u het werk uit handen en maait een perfect gazon voor u. Zo heeft u meer tijd om andere dingen te doen! En mocht grasmaaien niet uw hobby zijn of uw gezondheid laat het niet toe, dan is een robotmaaier ideaal!

Grasresten hoeft u niet meer op te ruimen. Een mooi en gezond onderhouden gazon.

De robotmaaier kan zelf ingesteld worden om meerdere keren per week het gazon netjes te houden. De maaier verdeeld de fijne grasresten over het gazon waar het werkt als een natuurlijke meststof waardoor uw gazon mooier en gezonder wordt.

Omdat een robot grasmaaier op een accu werkt is er geen benzine en olie nodig. De robot geeft geen uitstoot en de grasresten worden gerecycled.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een robotmaaier?

Omvang en aard van de tuin. Elke robotmaaier heeft een bepaalde capaciteit in m2. Dit kan variëren van 250 m² tot wel 20.000 m². De grootte van het gazon kan ook mede bepalend zijn welk maaibreedte u wenst.

Daarnaast speelt de aard van de tuin een rol. Is er bijvoorbeeld sprake van hellingen, liggen er onregelmatigheden zoals takken op het gras.

Automatisch of handmatig

De inzet van een robotmaaier gebeurt op twee manieren, manueel of geprogrammeerd. In de manuele modus blijft de maaier doorwerken tot het hele gazon bijgewerkt is. Of tot hij uitgezet wordt. U kunt de robot ook programmeren om bepaalde uren van bepaalde dagen aan de slag te gaan. Tussendoor zal de maaier zich steeds terug naar het oplaadstation begeven. U hoeft op deze manier niet meer om te kijken naar uw gazon.

Prijskaartje

De tijd en energie die de inzet van een robotmaaier u oplevert heeft wel een prijskaartje. U kunt al een robotmaaier kopen onder de €1000,-, maar er zijn ook exemplaren te koop voor €3000,-.

Het is goed om vooraf na te gaan wat u, naast comfort, terugkrijgt voor die prijs. Denk hierbij aan de moeilijkheidsgraad van het installeren en programmeren.

Het is ook goed om te weten wat de andere manieren van maaien kosten. Zo brengt een elektrische maaier, naast de kosten voor de machine zelf, jaarlijks ook energiekosten met zich mee.

Een maaier met benzinemotor kost brandstof. Ook het jaarlijkse onderhoud en eventuele nieuwe onderdelen vervangen kosten geld.

Ook een robotmaaier zorgt naast de aanschafprijs voor meer kosten. Zo verbruikt het oplaadstation de nodige energie en zal ook dit apparaat onderhouden moeten worden.

Wij kunnen onderstaande robotmaaiers leveren:

Gerelateerde projecten

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.