Tuinontwerp

Bij De Knoest vertalen wij jouw wensen en ideeën in een compleet tuinontwerp.

Schetsontwerp tuin

Allereerst komen we heel graag langs bij jou in de tuin om de sfeer te voelen en we bespreken jouw wensen. Aan de hand van het intakegesprek gaan onze tekenaars aan de slag met het eerste schetsontwerp.
We nodigen je graag uit rondom onze tekentafel om deze schets vrijblijvend te bespreken. Vervolgens kijken we samen met jou hoe we jouw ideale tuin zo goed mogelijk kunnen realiseren en wat binnen het budget past. Ook presenteren we jou een moodboard om het gevoel van je nieuwe tuin zo goed mogelijk over te brengen.

2D & 3D tuinontwerpen

Bij akkoord op het schetsontwerp gaat de tuinontwerper aan de slag met het meesterplan. We maken een definitief tuinontwerp in 2D helemaal naar jouw wens. Optioneel kunnen we ook een 3D ontwerp creëren en loop jij al digitaal rond in je toekomstige tuin zodat je een heel goed beeld hebt van hoe het gaat worden.

3d tuinontwerp

Beplantingsplan

Bij het tuinontwerp krijg je ook een beplantingsplan. Dit is een plan waarin alle planten en bomen worden aangegeven inclusief de eigenschappen zoals o.a. wanneer ze bloeien en hoe groot de plant of boom wordt.

Verlichtings- en beregeningsplan

Daarnaast maken we een verlichtingsplan. Mocht je ervoor kiezen om verlichting in je tuin aan te brengen, dan is de basis hiervoor al gelegd. Ook is het mogelijk om een beregeningsplan in het ontwerp op te nemen. Hiervoor kun je ook bij ons terecht. Tot slot krijg je een matenplan waarin alle maten van de tuin zijn opgenomen. Dan is je tuinontwerp helemaal compleet.

Ontwerpmap

Nazorgadvies

Omdat wij willen dat je zo lang en zo fijn mogelijk kan blijven genieten van je tuin, krijg je van ons nog een nazorgadvies. Hierin geven wij advies hoe je je tuin het beste kan onderhouden. Heb je hier nog extra hulp bij nodig? Dan is er een mogelijkheid dat wij voor jou een uniek onderhoudsplan maken waarin heel gedetailleerd wordt omschreven hoe je het best voor je tuin zorgt. En uiteraard kunnen wij hier ook letterlijk een handje helpen voor het onderhoud van jouw tuin. Je kan ons inhuren op eenmalige maar ook op regelmatige basis. We staan graag voor je klaar. Lees meer over tuinonderhoud.

Aanleg van het tuinontwerp

Nu jouw droomtuin op papier staat, kunnen wij deze geheel voor je realiseren. In samenspraak met jou maken we een planning en gaan we van start zodat jij binnenkort kan genieten van een prachtige tuin. Lees meer over tuinaanleg.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 20 MB.
    lijn-met-bolletje-lino