Tuinontwerp

Bij De Knoest vertalen wij jouw wensen en ideeën in een compleet tuinontwerp.

In onze ontwerpstudio zorgen we voor een uitgedacht en mooi uitgewerkt tuinontwerp voor een uniek tuinontwerp op basis van jouw wensen.

Een uniek tuinontwerp

Na jouw aanvraag voor een nieuw tuinontwerp van De Knoest zal er een afspraak ingepland worden, zodat we de huidige tuinsituatie kunnen bekijken en om de algemene wensen te bespreken. Hierbij kiezen we een passend pakket en eventueel optionele onderdelen, die we uiteindelijk kunnen gaan toevoegen aan de ontwerpmap.

Intakegesprek

Vervolgens zal er een intakegesprek ingepland worden, waarbij onze tuindesigner Lisa langskomt om de ontwerpwensen in detail te bespreken.

Tijdens het gesprek wordt de tuin opgemeten en worden er foto’s gemaakt, zodat het tuinontwerp geheel op maat gemaakt kan worden.

Schetsontwerp

Tijdens het creatieve proces zal Lisa onderzoek doen, en onder andere vlekkenplannen maken waarbij onderwerpen zoals zichtlijnen, looplijnen en ligging van de tuin aan bod zullen komen.

Deze vlekkenplannen worden gebruikt om het schetsontwerp vorm te geven. Achter elk Knoest-ontwerp zit dus een gedachte en/of concept!

Definitief ontwerp

Lisa zal het schetsontwerp presenteren en de gedachte erachter uitleggen. Vaak gebeurt dit samen met een moodboard, om verschillende elementen wat visueler te maken. Om het schetsontwerp uit te werken tot een definitief ontwerp zullen ook eventuele gewenste aanpassingen worden toegepast.

Sfeerimpressie

Om je een wat beter beeld te laten krijgen van de tuin, of van een deel van de tuin, wordt er een sfeerimpressie gegeven in de vorm van een isometrie of axonometrie.
Hierbij wordt het tuinontwerp als het ware omhoog getrokken en geprojecteerd vanuit een bepaalde hoek.

isometrie tuinontwerp

Beplantingsplan / Lichtplan / Beregeningsplan

Als het definitieve ontwerp klaar is, begint Lisa aan het vullen van de borders. De planten, heesters en bomen worden nauwkeurig gekozen en vastgelegd in het beplantingsplan.

Ook kan er indien gewenst een lichtplan en beregeningsplan gemaakt worden.
Lichten in de tuin kunnen zowel functioneel als sfeervol zijn. Hierin zijn verschillende mogelijkheden, van het verlichten van een tuinpad tot het uitlichten van een boom.
In een beregeningsplan zullen we tactisch de sproeiers en druppelslangen plaatsen, zodat de hele tuin wordt voorzien van water (ook als je een paar weken op vakantie bent!).

Aanleg van het tuinontwerp

Nu jouw droomtuin op papier staat, kunnen wij deze geheel voor je realiseren. In samenspraak met jou maken we een planning en gaan we van start zodat jij binnenkort kan genieten van een prachtige tuin. Lees meer over tuinaanleg.

Maak een afspraak voor een uniek tuinontwerp

Wil je meer informatie of een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul dan onderstaand contactformulier in.

  • Contactformulier

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 20 MB.
    lijn-met-bolletje-lino