Tuinontwerp

Wij vertalen jouw wensen en ideeën in een compleet tuinontwerp.

Gekoppelde tuinen

Een uniek tuinontwerp

Na jouw aanvraag voor een nieuw tuinontwerp van De Knoest zal er een afspraak ingepland worden, zodat we de huidige tuinsituatie kunnen bekijken en om de algemene wensen te bespreken. Hierbij kiezen we een passend pakket en eventueel optionele onderdelen, die we uiteindelijk kunnen gaan toevoegen aan de ontwerpmap.

Intakegesprek

Vervolgens zal er een intakegesprek ingepland worden, waarbij onze tuindesigner Lisa langskomt om de ontwerpwensen in detail te bespreken.

Tijdens het gesprek wordt de tuin opgemeten en worden er foto’s gemaakt, zodat het tuinontwerp geheel op maat gemaakt kan worden.

Tuinontwerp De Knoest

Schetsontwerp

Tijdens het creatieve proces zal Lisa onderzoek doen, en onder andere vlekkenplannen maken waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

zichtlijnen (wat zie je als je uit het raam kijkt, of als je op een terras zit?)
ligging van de tuin (ochtendzon, avondzon, schaduwen)
looplijnen (wat is het pad dat je loopt om van de ene plek naar de andere te komen)
hoogteverschillen
bestaande objecten die behouden worden. (pergola, schuur, bomen, etc.)
de omgeving
privacy

Deze vlekkenplannen worden gebruikt om het schetsontwerp vorm te geven. Achter elk Knoest-ontwerp zit dus een gedachte en/of concept!

Definitief ontwerp

Als het schetsontwerp af is word je uitgenodigd om dit, onder het genot van een kopje koffie, te bespreken op het kantoor van De Knoest. Lisa zal het schetsontwerp presenteren en de gedachte erachter uitleggen. Vaak gebeurt dit samen met een moodboard, om verschillende elementen visueler te maken.

Neem na de bespreking rustig de tijd om thuis het ontwerp nog eens te overzien.
We vinden het belangrijk dat je je goed voelt bij het uiteindelijke ontwerp.
Zijn er nog wat aanpassingen gewenst? dan horen we dat graag in deze fase van het ontwerpproces. Om het definitieve ontwerp uit te werken zullen de eventuele aanpassingen worden toegepast. In dit proces zal Lisa je op de hoogte houden!

Sfeerimpressie

Een sfeerimpressie kan variëren van een bepaald element tot een tuin die is uitgetekend tot een Isometrie/ Axonometrie. Dit geeft je een beter beeld van wat de sfeer is of hoe de tuin er uit komt te zien. Ook geeft het meteen een extra dimensie aan het ontwerp.

isometrie tuinontwerp

Beplantingsplan / Lichtplan / Beregeningsplan

Als het definitieve ontwerp klaar is, begint Lisa aan het vullen van de borders. De planten, heesters en bomen worden nauwkeurig gekozen en vastgelegd in het beplantingsplan.

Ook kan er indien gewenst een lichtplan en beregeningsplan gemaakt worden.
Lichten in de tuin kunnen zowel functioneel als sfeervol zijn. Hierin zijn verschillende mogelijkheden, van het verlichten van een tuinpad tot het uitlichten van een boom.
In een beregeningsplan zullen we tactisch de sproeiers en druppelslangen plaatsen, zodat de hele tuin wordt voorzien van water (ook als je een paar weken op vakantie bent!).

3D-weergave

In een 3D-weergave krijg je een extra duidelijk beeld van het uiteindelijke resultaat. Het 3D-ontwerp zal worden gepresenteerd met een video waarbij er als het ware door de tuin gelopen wordt. Ook krijg je enkele 3D-afbeeldingen van diverse standpunten in je nieuwe tuin.

3D tuinontwerp

Aanleg van het tuinontwerp

Nu jouw droomtuin op papier staat, kunnen wij deze geheel voor je realiseren. In samenspraak met jou maken we een planning en gaan we van start zodat jij binnenkort kan genieten van een prachtige tuin. Lees meer over tuinaanleg.

Maak een afspraak voor een uniek tuinontwerp

Wil je meer informatie of een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul dan onderstaand contactformulier in.

  • Contactformulier

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 20 MB.
    lijn-met-bolletje-lino