Liefde voor de natuur

“Liefde voor de natuur!” zo luidt onze kernwaarde en laat het vandaag nou nét de dag van de liefde zijn; Valentijnsdag! Als hoveniersbedrijf doen wij ons uiterste best om mooie tuinen te maken met liefde voor de natuur. Maar hoe doen wij dat dan, en nog belangrijker, hoe kun jíj die liefde overbrengen?

Natuurvriendelijk tuinontwerp

Voordat we een tuin aanleggen proberen we die zo natuurvriendelijk te ontwerpen. Zo planten we jouw tuin graag aan met zo veel mogelijk groen, dat is weer fijn voor de bijen, vlinders, vogels en insecten. Daarnaast gebruiken we het liefst zo min mogelijk tegels zodat het hemelwater goed afgevoerd kan worden. En zo zijn er nog tal van manieren om je tuin zo natuurvriendelijk mogelijk te maken.

Insectenhotel in je tuin

Wat kun je nu zelf in de tuin doen?

Hieronder lees je een paar snelle tips die bijdragen aan een dier- en natuurvriendelijke tuin.

  • Zorg voor de vogels: voer je vogels bij. Vogels hebben een lichaamstemperatuur van 40 graden en het kost ze ook veel energie om goed warm te blijven. Daarom mag je de vogels bijvoeren en niet alleen in de winter maar het hele jaar door. Let op: geef de vogels alleen vogelvoer en geen brood of normale pindakaas, hier zit namelijk teveel zout in.
  • Lok insecten naar je tuin door middel van bomen, planten met bloemen zoals bijvoorbeeld lavendel en de vlinderstruik en zet bijvoorbeeld een insectenhotel in je tuin. Deze kun je kopen maar ook zelf maken! Hierdoor vergroot je de biodiversiteit, dat wil zeggen de aanwezigheid van veel verschillende soorten dieren, planten en andere levende wezens.
  • Bestraat niet meer dan een derde van je tuin zodat het hemelwater de kans krijgt om de grond in te zakken. Wist je dat er ook halfverharding bestaat? Halverharding is, zoals de naam zegt; half verhard. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit grind, schelpen, gebroken puin of natuursteen. Je kan er dus overheen lopen én het is water doorlaatbaar.En wil je dat wij jou een handje komen helpen? Stuur ons een lief berichtje of bel ons even op.
    Liefde! 💚
lijn-met-bolletje-lino