Onze tuinen

laat je inspireren…

Gekoppelde tuinen

Gekoppelde tuinen

‘Deze twee buren, en tevens zussen, wilden meer verbintenis tussen hun tuinen.’ 

Bijzondere stadstuin in Tilburg

De combinatie van de natuurlijke ‘aarde’ tinten, samen met de vele houten objecten en het groen in de borders, geven je meteen een vakantiegevoel.

Stadstuin met borders schellevistegels

Kindvriendelijke tuin

Schommel

De oude tuin bestond alleen uit gras, een verzonken vijver en een vlonder. Een soort wildernis. “We wilden eigenlijk wat meer rust, kleur, en structuur in de tuin”.

Blauwe tuin met wadi

Deze tuineigenaren wilden een tuin die onderhoudsvriendelijk was en een ontwerp met een blik op de toekomst gericht. ‘Je tuin volledig betegelen, dat kun je tegenwoordig echt niet meer maken’ vertelt tuineigenaar Mirjam en daarom is er een wadi meegenomen in het ontwerp van deze tuin. Een wadi is een groene greppel die het water opvangt wat helpt tegen wateroverlast en droogte.

tuinontwerp-tilburg

Landelijke bloementuin

landelijke tuin

Deze grote tuin van ongeveer 1300 m2 ligt rondom de boerderij van Saskia en Ruud. In 2019 hebben we deze tuin, die vooral bestond uit gazon, omgetoverd tot een bloemrijke en groene oase. Een paar elementen die deze tuin maken tot een échte Knoest tuin zijn: de pergola’s met klimplanten, hoogteverschil in de tuin, de vele bomen, het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, gebakken klinkers en houtsnippers.

Speels, kleurrijk en eclectisch

“Ik hou van een eclectische stijl met veel kleur” vertelt tuineigenaar Malou. Haar creatieve ideeën bleken een goede match met onze tuinontwerper Benjamin. In een goede samenwerking zijn ze tot dit resultaat gekomen. Een kleurrijke leeftuin met ruimte om te spelen voor zoontje Vik.

tuin aanleg onderhoud tilburg

Bij- en vlindervriendelijke tuin

bijvriendelijke tuin noord-brabant

De insecten kunnen hun geluk niet op in deze bij- en vlindervriendelijke tuin. Er zijn verschillende materialen gebruikt, zoals gebakken klinkers, Geo-keramische tegels en borderranden van cortenstaal om de tuin tot een interessant geheel te maken.

Tuinaanpassing met hergebruik van materialen

De tuin is klein maar fijn. Het staat vol bloemen, een grote hobby van Els. Ze is in de tuin bezig om alle planten de juiste plek te geven zodat ze het mooist tot hun recht komen. “Als er maar diertjes op af komen.” En niet alleen dieren komen op deze tuin af…

stadstuin tilburg

Vakantie in eigen (stads)tuin

vakantie in eigen tuin

Griekenland heeft het hart gestolen van Brigitte en Marc dus wilden zij dat vakantiegevoel ook in eigen tuin. In 2021 hebben we deze op Griekenland geïnspireerde tuin aangelegd inclusief tuinverlichting voor een zomerse borrelavond.