Tuin met klinkerpad
Kindvriendelijke-tuin

Kindvriendelijke tuin

‘Een rustpunt in plaats van een verloren landschap’

 

Meer rust en kleur in de tuin

De eigenaren van deze tuin waren net verhuist en wisten dat de tuin een belangrijk onderdeel was dat aangepakt moest worden. De Knoest werd ingeschakeld voor de aanleg van de achtertuin.
Volgens Anouk, een van de eigenaren, bestond de oude tuin alleen uit gras, een verzonken vijver en een vlonder. Een soort wildernis. “We wilden eigenlijk wat meer rust, kleur, en structuur in de tuin”.

Favoriete plekjes

Als favoriete plek noemt de eigenares de trampoline, omdat ze het zo mooi vindt om te zien dat haar dochter zich daar goed vermaakt. “We zitten daar vaak, en we gaan er zelfs af en toe picknicken met z’n allen”, aldus Anouk, “Ook het terras is uiteraard een heerlijk plekje in de tuin”. 

Genieten van een levende tuin

Volgens Anouk is de tuin nu echt een rustpunt in plaats van een verloren landschap. “We genieten echt van alle opkomende bloemetjes en beestjes. Tuinieren zat er altijd wel in, en nu is het extra leuk om dingen te ontdekken in je eigen ingerichte tuin”.

Voor de dochter van Anouk is de nieuwe tuin niet alleen een paradijsje om in te spelen maar ook nog eens heel erg leerzaam. “Ze wordt meegenomen in het groeiproces van de bloemen, de planten en de vruchten zoals de druif”.   

Aanlegproces

Het fijne aan De Knoest wat betreft de aanleg van de tuin, vindt Anouk de flexibiliteit, de aardige mensen en vooral het meedenken tijdens heel het proces. “Tijdens de aanleg adviseerde Thijs ons om het terras wat te veranderen ten opzichte van het plan. Dit was spannend, maar we zijn uiteindelijk extra blij met het resultaat!”. 

 

 

lijn-met-bolletje-lino
Borderplanten en klinkerpad
Terras in tuin
Stalen frame voor klimplanten
Klinkerpad
Schommel