tuininspiratie boerderij

De landelijke tuin van Ruud en Saskia

‘Heel stiekem begint het groen toch te kriebelen’

 

Bijen en vlinders

De zoete bloemengeur komt je tegemoet zodra je deze tuin binnenloopt. Overal hoor je zoemende bijen en zie je vlinders fladderen van bloem naar bloem. De tuin straalt rust uit.
Een paar elementen die deze tuin maken tot een échte Knoest tuin zijn: de pergola’s met klimplanten, hoogteverschil in de tuin, de vele bomen, het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, gebakken klinkers en houtsnippers.

Tuinonderhoud

Deze grote tuin van ongeveer 1300 m2 ligt rondom de boerderij van Saskia en Ruud. In 2019 heeft De Knoest deze tuin, die vooral bestond uit gazon, omgetoverd tot een bloemrijke en groene oase.

Zo’n grote tuin kost wel wat onderhoud maar dat is aan Saskia wel besteed. Ze vindt het heerlijk om in de tuin te werken. Ruud daarentegen gaf aan geen groene vingers te hebben. Maar nu we drie jaar later weer eens een kijkje komen nemen in de tuin, fluistert Saskia ons toe dat Ruud tóch om is. Heel stiekem begint het groen toch te kriebelen en zorgt hij voor zijn tuin. Dit compliment steken we in onze zak!

De robotmaaier

Om het onderhoud wat minder arbeidsintensief te maken hebben we gekozen voor een makkelijke oplossing: een robotmaaier. De robotmaaier maait het gazon in de perfecte staat en als hij weer klaar is met werken, begeeft hij zich automatisch naar zijn oplaadpunt om de keer daarop vol energie aan het werk te gaan.

Een van de lievelingsplekken van Saskia en Ruud is het mozaïeken bankje onder de pergola met klimrozen of het zitje bij de vijver.

lijn-met-bolletje-lino
tuinterras vijver
beplanting tuin
tuinbankje mozaiek
notenboom walnoot
boerderij tuin inspiratie
landelijke tuin
roos rozenstruik
bloementuin