echinacea purpurea

De bloementuin van Els

Niet alleen díéren komen op deze tuin af..

 

Planten

De tuin is klein maar fijn. Het staat vol bloemen, een grote hobby van Els. Ze is in de tuin bezig om alle planten de juiste plek te geven zodat ze het mooist tot hun recht komen. Vooral bloemen met een rond hart zoals de Echinacea (Zonnehoed) en de Helianthus laetiflorus (een Zonnebloem soort) zijn grote favoriet bij haar. “Als er maar diertjes op af komen.” En niet alleen dieren komen op deze tuin af. Als je goed kijkt, zie je tussen de planten enkele bebaarde mannetjes met een puntmuts.

Bio diverse tuin

Els kijkt graag vanuit haar woonkamer door de openslaande deuren naar haar tuin waar de bijen, vlinders en vogels haar tuin komen bezoeken. De insecten kunnen hun slag slaan bij de bloemen en de Ligusterboom is een lokker voor vogels. Deze boom is overigens erg bijzonder omdat het niet vaak voorkomt dat een Liguster, wat eigenlijk een haag is, zo mooi uitgroeit tot een heuse boom. Het bollen mandje voor de vogels heeft Els zelf gevlochten.

Groen afdak

De klimplanten (Clematis) zijn als kleine plantjes in de grond gezet en zullen in de komende jaren de steigerbuizen pergola en staaldraden begroeien tot een groen afdak.

lijn-met-bolletje-lino
tuininspiratie sierbestrating
helianthus laetiflorus zonnebloem
tuinkabouter
stadstuin tilburg terras
tuinaanleg tilburg
bloemen border
tuinkabouter tilburg
vogels voeren tuin