persicaria duizendknoop portugese tegel

De mediterrane tuin van Brigitte en Marc

Een Grieks tuintje in m’n hart’

 

Vakantiegevoel in eigen tuin

Griekenland heeft het hart gestolen van Brigitte en Marc dus wilden zij dat vakantiegevoel ook in eigen tuin. Wat meteen opvalt aan deze tuin zijn de printtegels, deze geven meteen een mediterraans gevoel. In deze tuin hebben we ook de verlichting aangelegd wat heel sfeervol is tijdens een borrelavond in de zomer. Een tuin voor ontspanning is het zeker, dat kan de vrolijke viervoeter absoluut beamen.

De tuin

Het verhoogde terras zorgt voor hoogteverschil in de tuin. Tegen de schutting staat een klimhortensia die al volop aan het groeien is en zal zorgen voor een groen aangezicht. Aan de kant van het schuurtje staat een Wilde Wingerd die de tuin al groener maakt en in het najaar de tuin voorziet van een herfstig tintje.
De kleuren fuchsia en indigo van de Persicaria Amplexicaulis oftewel Duizendknoop en de Salvia farinacea oftewel Salie, passen erg goed in het geheel.

Genieten!

De tuin ligt op het Noorden maar in de hoek rechts (voor het hout hok) ligt Brigitte graag in haar stoel waar de zon zich net laat zien. Met het uitzicht op de sinaasappelboom en een Ouzo in haar hand, lijkt het nét alsof ze op Lesbos zit.  

lijn-met-bolletje-lino
hond sinaasappelboom tuin
leiboom windgong
tuinset eettafel stadstuin
border cortenstaal libelle
mediterrane tuin
tuintegel portugees
tuindecoratie stadstuin tilburg
mediterrane tuin border