Pergola laten plaatsen in de tuin

Met een pergola op maat, creëer je meer diepte in de tuin!

Een pergola is een stijlvolle en functionele toevoeging aan elke tuin. Het biedt niet alleen een plek om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht, maar voegt ook esthetische waarde toe aan je buitenruimte. In dit artikel ontdek je waarom het laten plaatsen van een pergola in je tuin een geweldige investering is.

Verhoog de esthetische waarde van je tuin

Pergola met lamellen

Een pergola voegt direct charme en elegantie toe aan je tuin. Het creëert een architectonisch element dat visueel aantrekkelijk is en je buitenruimte transformeert. Met verschillende ontwerpstijlen, zoals moderne, rustieke of klassieke pergola’s, kun je er een kiezen die perfect past bij de stijl van je huis en tuin.

Creëer een schaduwrijke ruimte

Een van de grootste voordelen van een pergola is de mogelijkheid om een schaduwrijke ruimte te creëren. Door het plaatsen van een pergola kun je genieten van je buitenruimte, zelfs op zonnige dagen. Je kunt klimplanten zoals druivenranken of blauwe regen toevoegen om een natuurlijk dak van bladeren te creëren en extra schaduw te bieden.

Pergola laten maken

Bescherming tegen de elementen

Een pergola kan ook dienen als een beschermende structuur tegen de elementen. Je kunt het voorzien van een intrekbare luifel of een waterbestendig dak, zodat je kunt genieten van je tuin, zelfs bij lichte regen. Daarnaast biedt een pergola bescherming tegen direct zonlicht, wat de levensduur van je tuinmeubilair en andere buitenaccessoires kan verlengen.

Een veelzijdige ruimte voor ontspanning en entertainment

Een pergola is een veelzijdige ruimte die je kunt aanpassen aan je behoeften. Je kunt er comfortabele zitplaatsen onder plaatsen om een buitenwoonkamer te creëren, een eettafel toevoegen voor al fresco diners, of een buitenkeuken installeren voor het bereiden van maaltijden in de open lucht. Het biedt een ideale ruimte om te ontspannen en te genieten van quality time met vrienden en familie.

Verhoog de Waarde van je Huis

Naast het esthetische genot dat een pergola biedt, kan het ook de waarde van je huis verhogen. Potentiële kopers zullen de toegevoegde buitenruimte en het verbeterde uiterlijk van je tuin waarderen. Een goed ontworpen en goed onderhouden pergola kan een positieve invloed hebben op de verkoopbaarheid van je huis.

Douglas en Eikenhout: duurzame materialen voor je pergola

Pergola materialen

Bij het laten plaatsen van een pergola in je tuin is het belangrijk om de juiste materialen te kiezen. Douglas- en eikenhout zijn twee populaire opties vanwege hun duurzaamheid, esthetiek en natuurlijke weerstand tegen weersinvloeden. Hieronder ontdek je waarom deze houtsoorten ideaal zijn voor het bouwen van een pergola.

 1. Sterk en Duurzaam:
  Douglas- en eikenhout zijn bekend om hun natuurlijke duurzaamheid en lange levensduur. Beide houtsoorten zijn van nature bestand tegen rot, insecten en schimmel, waardoor ze perfect zijn voor buitentoepassingen. Deze houtsoorten hebben ook een hoge sterkte, waardoor ze bestand zijn tegen zware belastingen en extreme weersomstandigheden.
 2. Esthetische Schoonheid:
  Zowel douglas- als eikenhout hebben een natuurlijke schoonheid die je pergola een warme en rustieke uitstraling geeft. Douglas heeft een roodachtige tint met een levendige houtnerf, terwijl eikenhout een iets donkerdere kleur heeft met een karakteristieke korrelstructuur. Beide houtsoorten ontwikkelen na verloop van tijd een mooie zilvergrijze patina, wat bijdraagt aan hun charme.
 3. Milieuvriendelijk:
  Als je belang hecht aan duurzaamheid en het milieu, zijn douglas- en eikenhout uitstekende keuzes. Beide houtsoorten zijn inheems in Europa en worden vaak lokaal geproduceerd, waardoor transportafstanden worden verminderd en de CO2-uitstoot wordt beperkt. Bovendien zijn ze hernieuwbare materialen, omdat er nieuwe bomen kunnen worden geplant terwijl de oude worden geoogst.

Ook zo’n mooie op maat gemaakte pergola in jouw tuin?

Stuur ons een bericht met jouw wensen en eventueel foto’s van de huidige situatie, dan nemen zsm contact met je op om de wensen te bespreken!

 • Contactformulier

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 20 MB.
  lijn-met-bolletje-lino